platform Eindhoven

Poplo, het platform voor iedereen

Hallo lezers,

Leuk dat jullie mijn blog lezen! Ik ben Danique Konings, 25 jaar en net afgestudeerd voor de master Communicatie- en Informatiewetenschappen. Mijn grootste passie is reizen en in juli vertrek ik voor drie maanden naar Azië. Onlangs heb ik kennis mogen maken met een verrassend nieuw concept en dat is ook waar ik het team van Poplo leerde kennen. Door het vele reizen en mijn rijke sociale leven heb ik weinig tijd voor de dagelijkse huishoudelijke taken of andere klusjes in en rondom het huis. Een paar maanden geleden leerde ik het team van Poplo kennen. In de Starbucks hadden we een gesprek over het idee rondom hun platform. Door het enthousiasme en de passie waarmee ze vertelden over hun dienst was ik verrast. Niet alleen hun enthousiasme en de passie is wat me uiteindelijk aansprak, het idee zelf is al langer nodig in Nederland aangezien iedereen het steeds drukker krijgt of zich liever met andere dingen bezig wil houden. In de App van Poplo kun je namelijk voor van alles hulp vinden. Van een schoonmaker of klusjesman tot een web-ondersteuner. Het is eigenlijk maar net waar je naar op zoek bent.

Poplo is een platform waarbij mensen uit de omgeving bij elkaar komen. Mijn buurman is bijvoorbeeld goed in het repareren van wasmachines, maar wat nu als ik op zoek ben naar een schoonmaker? Ik ken dus een reparateur in mijn omgeving, maar niemand die bij mij in huis zou kunnen schoonmaken. Aan de andere kant van mijn buurt zit waarschijnlijk iemand die op zoek is naar schoonmaakwerk, maar dit niet kan vinden. Waarom zouden we deze mensen niet bij elkaar kunnen brengen op één platform? Juist…. dat dachten de mannen van Poplo dus ook. Ze werken samen met een groot aantal lokale mensen die in de omgeving van Eindhoven wonen en zorgen ervoor dat jij kunt kiezen uit een totaalpakket van diensten. Eindhoven is overigens nog maar het begin van de ambities bij Poplo. Aangezien het team uit Eindhoven en omgeving komt willen zij in de testfase beginnen met Eindhoven om vervolgens door te groeien naar alle grote steden van Nederland. Dit heb ik vernomen van het team en hieraan kan ik zien dat zij eerder gaan voor kwaliteit dan kwantiteit. Het is zeker een team dat ook sociaal maatschappelijk wil ondernemen en dichtbij de maatschappij wil staan.

De mensen die bij jou thuis komen worden de Poplo Pro’s genoemd. Ze wonen bij jou in de buurt en worden daarnaast ook gescreend zodat je weet dat degene die bij jou in huis staat betrouwbaar is en weet wat het vak inhoud. Maar hoe werkt het nu precies? De Poplo App bestaat uit verschillende categorieën; dagelijkste taken, huishoudelijke taken, reparatie & onderhoud, beauty & make-up, fitness & gezondheid, web & IT-ondersteuning, hobby’s & interesses. Onder de categorieën vallen weer een aantal diensten waaruit je kunt kiezen. Wanneer je een dienst hebt gekozen kun je zelf een datum en tijd kiezen en plan je de dienst in. Er is een chatfunctie waar je eventueel kunt chatten met jou Poplo Pro’er, mocht je nog iets kwijt willen of extra wensen hebben. Vervolgens kun je lekker relaxen terwijl de taak wordt uitgevoerd. En wat helemaal handig is, is dat je pas achteraf hoeft te betalen. Dit maakt het veiliger en betrouwbaarder en daarnaast hoef je zelf ook niet meer naar een pinautomaat te rennen of te zorgen dat je contant geld in huis hebt. Daarnaast staat van tevoren de prijs van de dienst vast waardoor je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Of wil je liever wat extra geld verdienen en ben jij die schoonmaker, klusjesman of oppas waar jouw buurtgenoten naar opzoek zijn? Daar zitten een aantal voordelen aan want wie wil er nu niet zijn eigen tarief bepalen. Als freelance tekstschrijver vind ik dit zelf een groot voordeel, naast het feit dat je zelf je uren kunt bepalen. Een stukje sales en marketing hoef je niet meer te doen, want hier zorgt het platform voor. Tot slot geeft Poplo de garantie dat je altijd betaald wordt voor een dienst die je hebt uitgevoerd.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op de website en download de App gratis in de Appstore!


Deel dit artikel: