Raamwasser

Hoe krijg ik mijn ramen streeploos schoon?

Schoonmaken is niet de meest favoriete bezigheid en toch wil ik, en jij waarschijnlijk ook, er eens in de zoveel tijd voor zorgen dat de ramen stralen. Alleen de ramen wassen… dat kan een helse klus zijn. Zo fanatiek als ik ben ga ik altijd vol vertrouwen beginnen met het ramen wassen en elke keer denk ik dat het er fantastisch uitziet. Van dichtbij ziet alles er perfect uit, totdat ik naar het geheel ga kijken en dan zie ik alweer snel die stomme strepen (snik, snik). Al het harde werken voor niks, maar daar komt voor altijd een einde aan met deze tips & tricks!


Tip 1: Als je al weet dat het ramen wassen gaat uitlopen op een drama overweeg dan om een glazenwasser in te huren.


De juiste voorbereiding met de juiste producten. Sommigen zweren bij ammoniak in het schoonmaakwater anderen bij afwasmiddel gemengd met het water waarmee je gaat schoonmaken. Wat is nu de beste optie? Allereerst wil ik beginnen met het feit dat je het beste kunt werken met de producten waar jij het fijnste mee werkt. Dat gezegd te hebben ben ik een groot fan van oma’s weetjes bij het schoonmaken. Mijn oma zegt dat je de ramen kraakhelder krijgt als je een ui schilt, deze in vier delen snijd en vervolgens in warm water doet zonder andere reinigingsmiddelen.


Tip 2: Wil jij je ramen echt laten glanzen? Doe dan een beetje glansspoelmiddel (het product dat je normaal in je vaatwasser doet) in het schoonmaakwater.


Tip 3: Was je ramen op een bewolkte dag, want wanneer de zon schijnt drogen je ramen sneller waardoor er eerder strepen ontstaan.


Raam wassen Eindhoven

Ramen wassen en zemen in 6 stappen

1. Pak warm water met een ui erin, een schone spons, een trekker en een zeem.

2. Begin met het verwijderen van het ergste vuil (gebruik hiervoor niet je schone spons!). Mijn super tip: voor het verwijderen van vlekken of vogelpoep kun je tandpasta gebruiken.

3. Als het ergste vuil weg is pak je een schone spons en maak je nogmaals de ramen nat. De truc is om de spons niet te nat te maken, wring de spons dus goed uit voor je begint. Neem ook de hoeken en randen van het kozijnen goed mee in de schoonmaak. Dit gaat ons nog wel lukken toch?

4. Pak nu de trekker. Er zijn twee manieren om met de trekker te werken en je kunt de twee manieren beide gebruiken: de beste optie is om binnen van links naar rechts te werken en buiten van boven naar beneden. Op deze manier zie je bij strepen direct of ze aan de binnen- of buitenkant van je raam zitten. Elke keer als je bij een nieuwe baan begint kun je de zeem gebruiken om je trekker weer droog te maken.

Ho! Hier stop ik even met het stappenplan… bovenstaande zinnen moest je zeker nog een keertje opnieuw lezen hé? Juist… zo lastig vind ik het in de praktijk ook. Mijn persoonlijke advies zou zijn om eens te kijken naar het uitbesteden van het wassen van jouw ramen. Ik laat mijn ramen tegenwoordig door iemand anders wassen en ik kan je vertellen dat ik er nog geen spijt van heb gehad! Ben jij een echte doorbijter? Lees dan snel de laatste stap:

5. Gebruik de zeem om alles goed droog te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat eventuele natte plekjes geen vlekken worden.


Tip 4: Toch nog strepen op het raam? Pak een krant en veeg met het krantenpapier de strepen van de ramen.

Heb je na het lezen van al deze tips & tricks besloten om het wassen van jouw ramen te laten uitbesteden? Boek dan eens een ramen wasser via de app. Je kunt ook een kijkje nemen op de website voor andere diensten die ervoor zorgen dat jij meer vrije tijd overhoudt.


Deel dit artikel: