Eindhoven samen

Een platform voor zelfverdieners: Want jij wilt toch ook eigen baas zijn?

Het is een droom van velen om zelfverdiener te worden, want je kunt je eigen keuzes maken, een eigen tarief bepalen en voornamelijk zelfstandig zijn. Sinds kort mag ik mezelf ook een ondernemer noemen van mijn eigen bedrijfje. In het begin dacht ik dat dit een makkie zou worden, maar in het begin viel dit tegen aangezien er toch veel dingen geregeld moesten worden. Lees deze blog om te zien hoe je door het gebruik van een platform verschillende struggles op kunt lossen.


De voordelen als zelfstandige

Er zijn veel voordelen voor jou, logisch want anders hadden jij en ik er natuurlijk niet over nagedacht om zelfverdiener te worden. De belangrijkste voordelen op een rijtje:


Flexibele werktijden; zelf je eigen uren bepalen is heel fijn. Ik vond het zelf moeilijk om altijd binnen de lijnen van 9 tot 5 aan het werk te zijn. Ik ben geen ochtendmens, dus ik werk liever van de middag tot de avond. Wellicht klinkt dit voor jou herkenbaar en dat is het fijne aan zelfstandig zijn want de werktijden bepaal je zelf.


Vrijheid; vrijheid begint al met het feit dat je niet aan vaste tijden gebonden bent. Wanneer je geen ochtendmens bent zijn er ook consumenten die jouw diensten liever afnemen in de avond. Daarnaast heb je geen vervelende baas die constant meekijkt met wat je aan het doen bent. Tot slot kies je zelf welke klanten je aanneemt.


Eigen tarieven bepalen; dit spreekt voor zich, je bepaalt zelf wat je voor je diensten gaat vragen. Dat neemt niet weg dat het een groot voordeel is want zeg nu zelf toen je voor je baas werkte met een vast uurloon verdiende je waarschijnlijk veel minder! En soms zijn er belastingtechnische voordelen.


Nadelen van een eigen onderneming

Ik ga niet liegen en zeggen dat er geen nadelen zijn aan het worden van een zelfstandige. Wel ga ik je vertellen hoe je deze nadelen om kunt buigen naar iets positiefs door met zijn allen in een community te werken en toch zelfstandig te blijven! De grootste nadelen voor een zelfstandige zijn:


Onzekerheid; je hebt nooit de zekerheid dat er na een klus een volgende klus komt en als het aantal opdrachten daalt lopen je inkomsten terug.


Achterstand van betalingen; wanneer een klant niet betaalt heb jij de dienst al geleverd en moet je zelf achter een oplossing aan.


Zelf opdrachten werven; dit spreekt voor zich, je bepaalt zelf wat je voor je diensten gaat vragen. Dat neemt niet weg dat het een groot voordeel is want zeg nu zelf toen je voor je baas werkte met een vast uurloon verdiende je waarschijnlijk veel minder! En soms zijn er belastingtechnische voordelen.


Boom

En dit is nu precies waar Poplo bij kan helpen, want door de inbreng van jouw klanten worden wij (alle zelfverdieners inclusief Poplo) als online gemeenschap steeds groter. Hierdoor is het bereik en de groei veel meer dan je eigen netwerk. We zorgen dan gezamenlijk voor nieuwe klanten. Daardoor wordt een stukje onzekerheid weggenomen, aangezien je zelf niet meer hoeft te zorgen voor nieuwe klanten. Het voordeel is dat je niet alleen via via of van deur tot deur klanten hoeft te werven, maar dat dit ook online kan door middel van een app. Zeg nu zelf: jij wilt toch ook liever bezig zijn met je primaire dienst in plaats van klanten werven, administratie bijhouden of achter betalingen aan gaan?


Er is niets mooiers dan een community voor en door mensen. Denk bijvoorbeeld aan de markten die er elke dag zijn door steden in Nederland. De marktlieden staan samen op een locatie waardoor ze veel vaker en meer vaste klanten aantrekken dan wanneer ze alleen zouden staan. De klanten zien de andere marktlieden en komen daardoor ook bij hen. Samen werken en daardoor steeds groter worden, want door deel te nemen aan een community wordt er met zijn allen gewerkt aan het behalen van een groter doel. Hierdoor help je elkaar en uiteindelijk ook jezelf. Het platform stimuleert vernieuwing en ondernemerschap door jou als ondernemer een kans te geven. Dit doen we niet alleen, dit doen we samen met jou.


Het platform Poplo

Poplo werkt er als community aan om consumenten en ondernemers aan elkaar te koppelen. Dit doen zij door het aanbieden van diensten in een app met de volgende categorie├źn: huishoudelijke taken, reparatie en onderhoud, beauty en make-up. Gebruik maken van het platform is bovendien gratis zodat wij iedereen de kans kunnen geven om samen te werken aan een community.

Wil jij ook graag een Poplo Pro worden? Meld je dan aan via de website .

Deel dit artikel: