op vakantie

De tips die je moet lezen zodat jij helemaal “vakantie-proof” bent.

Nog eventjes wachten en dan is het zover. De vakantie staat weer voor de deur en het is bijna tijd voor zon, zee en strand. Tijdens je vakantie is er niks belangrijkers dan relaxen en niets doen. Met deze aandachtspuntjes zorg jij ervoor dat je helemaal relaxed op vakantie kunt gaan.


Zomerklaar haar

Zorg voor een lekkere frisse coupe voordat je op vakantie gaat. Een bezoekje aan de kapper kan geen kwaad. Laat lekker de dode puntjes eraf knippen of kies voor een totaal nieuwe style; als je het aandurft! Mijn persoonlijke tip: ik laat altijd net even een stukje extra van mijn haar af knippen. Op deze manier zijn zeker alle gespleten haarpunten weg. Dit zorgt ervoor dat je haar er na een aantal weken nog net zo mooi uitziet als toen je het liet knippen. Sla deze knipbeurt vooral niet over, want door de zon, het zeewater en/of het chloor heeft je haar extra verzorging nodig. Daarnaast splijten de haarpunten sneller door al deze invloeden op je haar. Wanneer je voor de vakantie niet naar de kapper gaat zullen de gespleten haarpunten alleen maar erger worden waardoor er na de vakantie een groter stuk af moet!


Heb jij het ook altijd zo druk voordat je naar je vakantieadres vertrekt? Heb je dan al eens gedacht aan een thuiskapper? Ik ontdek hier zelf al enige tijd de gemakken van. Je kunt de kapper tussen al je afspraken in plannen, je hebt geen wachttijden en je hoeft niet naar de kapper toe te reizen. Hoe makkelijk is dat?

nagels zomerklaar

Ook je nagels helemaal klaar voor de zomer

Voordat ik op vakantie ga wil ik er altijd tiptop uitzien en geef dan ook graag wat extra geld uit aan bijvoorbeeld een nagelstyliste. Bij de nagelstyliste laat ik mijn acrylnagels weer mooi bijwerken en mijn teennagels lakken (lees: 1 keer laten lakken en de hele zomer lang mooie teennagels!). Nog even een tip van mij als ervaren klant van een nagelstyliste: plan je afspraak vroeg van tevoren in, want alle klanten willen nog een afspraak voordat ze op vakantie gaan. Hierdoor heeft jouw nagelstyliste het rond de zomerperiode heel druk. Als je op tijd bent met inplannen ben jij in ieder geval verzekerd van mooie nagels!


Niet vergeten! Schoon huis, schone geest

De koffers zijn ingepakt en je bent helemaal klaar voor vertrek. Verlaat je huis niet voordat je aan het volgende hebt gedacht:


Een lege prullenbak: er is niets vervelender dan thuis komen en vieze geurtjes ruiken van het afval (geloof me dit wil je voorkomen!). Door de warme zomerse temperaturen vormt de prullenbak een broeiplaats voor schimmels en bacteriën. Leeg de prullenbak voor vertrek en voorkom een stinkend huis. Vergeet daarnaast de vieze afwas niet (it’s kind of the same story!) en volgens mij is het vieze sponsje waarmee je schoonmaakt/afwast ook wel aan vervanging toe!

vakantie vieren

De koelkast reinigen: door het schoonmaken blijft er geen vuiligheid liggen. Zorg er na de schoonmaak voor dat bedorven voedselwaren geen ander voedsel infecteren. Bekijk de houdbaarheidsdatums van het voedsel in je koelkast en gooi dingen weg die na je vakantie niet meer goed zijn. Ik vind het zelf zonde om voedsel weg te gooien dat nog goed is en daarom maak ik er snacks van voor onderweg of ik geef het aan mijn buren.


Wasjes draaien voor je weg gaat. Veel mensen laten de was liggen als ze op vakantie gaan. Maar hoe langer kleding blijft liggen, hoe moeilijker het is om nare geurtjes uit je kleding te krijgen.


Je beddengoed verschonen. Hoe langer je erover nadenkt, hoe viezer het wordt. Iedereen zweet tijdens het slapen en iedereen laat huidschilfers achter in zijn bed. Hierdoor is je bed de ultieme plek voor bacteriën om zich te ontwikkelen. Zorg voor vertrek dan ook dat je beddengoed is uitgewassen. Dan erbij vind ik het heerlijk om na mijn vakantie te slapen in een heerlijk en fris schoon bed. Tip: was je beddengoed en maak je bed ook op, want ik weet zeker dat je daar na je vakantie geen zin in hebt.


Waarom stroom verbruiken als dit niet nodig is? Trek alle stekkers uit het stopcontact voordat je vertrekt en voorkom een hoge energierekening.


Je kunt natuurlijk ook een schoonmaker inhuren om de meeste klusjes voor je op vakantie gaat te laten doen. Neem een kijkje op de website of in de app om te kijken hoe Poplo je hierbij kan helpen. Tip: geef aan de schoonmaker door dat je bijna op vakantie gaat en op welke dingen extra gelet moet worden voor je vertrekt.


Deel dit artikel: