Make up Eindhoven

Van fysieke salons naar thuiswerkers en meer persoonlijke aandacht

De beauty sector is op dit moment aan het veranderen en Poplo speelt in op deze trend door te luisteren naar de behoeften van de consument. De grootste ontwikkeling op dit moment is dat steeds meer vrouwen hun beauty behandelingen thuis laten uitvoeren.


Beauty behandelingen bij jou in huis

De grootste groei in het aantal beauty behandelingen dat thuis wordt gedaan is te vinden bij kappers, epileer behandelingen en lip fillers. Daarnaast kun je ook denken aan een make-up artist voor een bruiloft, verjaardag of speciale aangelegenheid. Bovendien worden beauty behandelingen bij nagelstylistes, een behandeling tandenbleken, spray tans, waxen, massages, wimperextensions en zelfs botox behandelingen steeds meer thuis, door een professional, uitgevoerd.


Kappers, epileer behandelingen en lip fillers

Aan de drie grootste groeiers wil ik extra aandacht besteden door de voordelen van jou als gebruiker uit te leggen of het voordeel voor jou als professional. Ten eerste de kappers, hierbij stijgt de concurrentie doordat er steeds meer thuiskappers zijn zonder personeel. Er is een sterke toename bij thuiskappers gezien de lagere kosten en dit wordt een steeds groter probleem voor fysieke salons om zich te onderscheiden.


Ten tweede geeft het thuis laten uitvoeren van een epileer behandeling meer ruimte om andere dingen te doen dan de tijd nemen om hiervoor naar een schoonheidsspecialiste te gaan. Er zijn drie manieren om de behandeling uit te laten voeren, door te epileren met een pincet, met een touw of de wenkbrauwen te harsen. Om de behandeling helemaal compleet te maken kun je ook nog je wenkbrauwen laten verven.


Ten derde kun je lip fillers thuis laten inspuiten en dit is een ontwikkeling waar ik nog nooit van had gehoord. Kennelijk is deze beauty sector samen met kappers en epileren booming voor thuiswerkers. Waar ik eerst dacht dat je voor dit soort behandelingen alleen naar een kliniek kon gaan is het nu voortaan ook mogelijk om een gecertificeerde beauty specialist naar jouw huis te laten komen.


Beauty Eindhoven

De voordelen voor jou als consument

Ken jij dat ook dat je een afspraak maakt bij bijvoorbeeld de kapper en dat je dan net op dat moment niet kunt of het kost je teveel tijd om er heen te gaan en weer terug naar huis te gaan? Ik namelijk wel! Denk daarnaast ook eens aan het feit dat er vaak nog wel wachttijden zijn voordat je daadwerkelijk geholpen wordt. Jarenlang hebben wij een thuiskapper gehad en een voordeel vind ik dat je meestal een afspraak in de avonduren kunt inplannen terwijl dit bij een kapperssalon vaak niet het geval is. Daarnaast ben je geen tijd meer kwijt aan reizen, wat het stukken makkelijker maakt in onze drukke agenda’s. Ik kan me ook voorstellen dat het fijner is om je wenkbrauwen te laten stylen in je eigen huis zonder dat er mensen mee gluren en bij lip fillers durf je wellicht niet eens een kliniek in te stappen. Ik ken toevallig iemand in mijn netwerk die kapper aan huis is, alleen voor andere behandelingen zou ik zelf niet weten waar ik terecht kan. Hierdoor is een platform, zoals Poplo, makkelijk voor het vinden van een professional bij jou in de buurt.


De voordelen voor jou als thuiswerker

Dat je de kosten drukt doordat je geen pand en personeel hebt wist je vast al. Het grootste probleem als thuiswerker is dat je veelal alleen je kennissenkring kunt gebruiken om klanten te werven. Ook hier komt een platform zoals Poplo goed van pas doordat het platform zorgt voor de werving van klanten die jij normaal niet bereikt met alleen je kennissenkring.


Binnenkort gaat Poplo workshops op het gebied beauty organiseren in de buurt van Eindhoven. De workshops zullen uitgevoerd worden door specialisten in de beauty wereld met elke keer een ander thema. Ben je nieuwsgierig geworden? Houd dan de Facebook pagina in de gaten voor meer informatie.


Deel dit artikel: