Personaltrainer Eindhoven

De personal trainer: eindelijk jouw sportdoel behalen

We hebben het allemaal wel eens gedaan, of misschien doe je het nog steeds; rond de jaarwisseling ga je nadenken over de dingen die je doet in je leven, de positieve en de minder positieve dingen. Elk jaar zijn er wel nieuwe doelen die je wilt stellen om de minder positieve dingen aan te pakken. Er komen doelen voorbij als stoppen met roken, meer sporten, minder alcohol drinken of gezonder leven. Ik probeer zelf al jaren meer te gaan sporten en toch blijkt dit doel voor mij op de een of andere manier onhaalbaar.


1 januari: de tijd voor het uitvoeren van je goede voornemens.

Op 1 januari begin ik met meer sporten, dat is mijn goede voornemen. Elk jaar weer. IJverig wordt mijn voornemen in uitvoering gebracht. Ik stel een sportschema op, bekijk hoeveel kilo’s eraf moeten of wat er op het einde bereikt moet worden, schrijf me in bij een sportschool en ga aan de slag. De eerste weken gaan perfect; drie keer in de week zie je me in de sportschool, ik leef gezond en voel me gezond. Door mijn enthousiasme wordt alleen één klein detail vergeten. Aangezien ik zo ontzettend fanatiek ben begonnen begint de spierpijn steeds erger te worden. Het komt tot een punt waarop bewegen steeds moeilijker wordt en daarop besluit ik om minder naar de sportschool te gaan. Waar ik me in het begin nog elke dag aan mijn sportschema hield begint dit nu te vervallen. Een enorme #fail en als gevolg krijg ik er steeds minder zin in. Uiteindelijk zie je me helemaal niet meer in de sportschool. Natuurlijk heb ik al een jaarabonnement afgesloten en daar kom ik niet meer onderuit. Nu heb ik mijn doel niet behaald en ook nog eens veel geld uitgegeven aan een duur sportabonnement. Klinkt dit herkenbaar voor jou? Wat dacht je dan van een betaalbare personal trainer die ervoor zorgt dat jij wél je doelen behaald.


Het geld besparen én het eindelijk behalen van jouw gestelde doel zijn grote voordelen om een personal trainer te overwegen. Dat zijn bovendien niet de enige voordelen van het inhuren van een personal trainer. Ontdek hieronder waarom jij nog meer een personal trainer wilt:


Personal Trainer Eindhoven

In een sportschool heb je toch ook fitnessinstructeurs?

Ja, dat klopt. Maar een personal trainer doet zoveel meer. Een fitness instructeur in een sportschool zal je helpen met het behalen van een bepaald sport doel. Je krijgt vaak een standaard trainingsschema die deze instructeur dan eenmaal met je doorloopt. Vervolgens wordt er van je verwacht dat je daar zelf mee aan de slag gaat. In het begin zal een instructeur erop letten dat je geen gekke rare houdingen of bewegingen maakt, maar in een sportschool krijg je geen persoonlijke begeleiding aangezien er nog zo’n 500 tot 3000 andere leden zijn die net zoveel aandacht willen als jij.


Persoonlijke aandacht bij personal trainers

Fitnessinstructeurs kunnen niet de progressie van alle leden bijhouden en daarom wordt er alsnog veel van jou doorzettingsvermogen geëist. Laat dat nu net hetgene zijn waardoor het zo vaak misloopt wanneer je het goede voornemen hebt om meer te gaan sporten. Een personal trainer kan je alle aandacht geven en is iemand die jou kan trainen op basis van zijn vakkennis en vaardigheden. Daardoor krijg je een trainingsschema dat totaal op jou persoonlijke doelen is aangepast. Waarmee je een veilig, deskundig en individueel sportschema krijgt.


Jouw personal trainer als life coach

Voorheen waren we minder bezig met onze geestelijke welgesteldheid. Een doel als bijvoorbeeld afvallen kan niet alleen bereikt worden door veel te sporten. Dit komt ook voor een deel voort uit een geestelijke welgesteldheid en een gezond eetpatroon. Een betere motivatie bestaat er niet dan iemand die jou begeleidt op een manier die voor jou werkt. Voeding is ontzettend belangrijk bij het halen van jouw doelen. Een personal trainer kan jou informatie geven over wat voor voeding het beste is, welke voedingsstoffen je binnen moet krijgen en wat voor effect dit zal hebben op het lichaam. Via een personal trainer krijg je adviezen die ervoor zorgen dat je dit voor een lange tijd vol kan houden. Je weet zelf net zo goed als ik dat wanneer je, je oude eetpatroon weer oppakt de kilo’s dubbel zo snel terug komen.


Personal Trainer Eindhoven

Een fitnessinstructeur bij een sportschool is fijn voor het aanreiken van enkele tools die jou verder helpen bij je eigen trainingsschema. Daarentegen zorgt een personal trainer voor een duurzaam resultaat zodat jij je zowel fysiek als mentaal topfit voelt. Meer weten? Boek een personal trainer via de App en laat je adviseren door een professional.


Deel dit artikel: