Klusjesman Eindhoven

De klusser of de zelfklusser: brand jij je vingers eraan?

In mijn omgeving gaat iedereen trouwen, krijgen kinderen of kopen een huis. De gesprekken met mijn vrienden gaan over trouwerijen, babyshowers, hypotheken, het interieur en klussen. Over dat laatste ontstaan vaak discussies want kun je dat nu het beste zelf doen of huur je daar een klusjesman voor in?


Omdat ik mijn vrienden en jullie hier natuurlijk graag bij wil helpen zal ik de voor- en nadelen bespreken van een klusjesman inhuren en zelf klussen.

De feiten liegen niet
Om me heen zie ik het steeds vaker; we worden minder handig en de feiten bevestigen dat. Misschien merk je zelf ook dat een generatie boven jou veel meer dingen zelf deed. Dat terwijl jij daar maar zit met een hamer in je hand en geen idee hebt wat je ermee moet doen (I know the feeling). We worden minder handig waardoor we steeds minder zelf doen. Vroeger leerde je van je vader hoe je moest klussen maar tegenwoordig hebben we daar minder tijd voor of hebben we andere interesses.

Klusjeman Eindhoven

Je herkent het vast: je wilt iets monteren en zet het meubilair in elkaar. Dat lijkt in eerste instantie best goed te gaan! Maar helaas…. wanneer je bijna klaar denkt te zijn en ernaar kijkt dan blijkt dat je bepaalde stukken gewoon scheef hebt gemonteerd. Oeps…. daar zit je dan met een scheve kast, tafel of misschien wel een bureau. Dan vraag ik me af waarom je hier je handen aan zou branden? Het kost je tijd, geld en heel veel frustraties. Daarentegen is mijn vader super handig en als ik iets in huis gedaan wil krijgen dan kan ik het aan hem vragen. Ook mijn vader heeft daar niet altijd tijd voor en ik laat het dan ook graag aan een ander over.


Heb je geen superdad of heeft jouw superdad niet zoveel zin of tijd voor jouw klusjes? Poplo helpt je graag bij het vinden van een klusjesman die een juiste match is voor al jouw klussen.


Kijk goed naar jouw vaardigheden

Het kan inderdaad kloppen dat klussen in eerste instantie goedkoper lijkt wanneer je het zelf doet. Hoe handig ben je eigenlijk? Alles hangt af van drie factoren: tijd, geld en vaardigheden.


Tijd

Zoals ik al vaker heb benadrukt hebben we het allemaal steeds drukker. Ga bij jezelf na of je de tijd hebt om een bepaalde klus uit te voeren of dat je de klus liever aan een professional overlaat. Een klus kan misschien klein lijken en uiteindelijk toch veel tijd in beslag nemen. Denk bij het berekenen van de tijd die je kwijt bent aan de klus bijvoorbeeld ook aan: heb ik alle materialen in huis? Zo niet, denk ook aan de tijd die je kwijt bent aan het kopen van alle materialen.


Klusjesman Eindhoven

De geldkwestie! Bekijk je budget en bereken hoeveel je te besteden hebt. Overweeg beide opties: hoeveel kost het om het klusje zelf te doen? Hoeveel kost het om een professional in te huren? Voorheen was het behoorlijk prijzig om te kiezen voor een professionele klusjesman voor jouw klus. Het zal je nog verbazen want tegenwoordig zijn de prijzen aanzienlijk gedaald en is er ook een mogelijkheid om kleinere klusjes uit te besteden. Wanneer je het klusje toch zelf uit wilt voeren kijk dan eerst naar alle materialen die je nodig hebt. Vaak zijn dit niet allen de schroeven, boutjes of moeren, maar ook een boor, een zaag of schroevendraaiers. Tegenwoordig hebben veel mensen deze spullen namelijk niet meer direct in huis. Bedenk daarnaast dat wanneer je een klus verprutst het je dubbel geld gaat kosten. Dit klinkt voor mij heel herkenbaar. Voor het eerst in mijn leven dacht ik dat het een slim idee was om een schilderij, dat ik had gekocht op een rommelmarkt, zelf op te gaan hangen. Het schilderij was zo goedkoop dat ik het zonde vond om veel geld uit te geven aan het ophangen van het schilderij. Helaas liep dat mis; het hele schilderij hing scheef doordat ik twee gaatjes totaal niet recht in de muur had geboord. Eindstand heb ik geld uitgegeven om materialen te halen én heb ik iemand in moeten huren om de gaatjes weer dicht te maken en nieuwe rechte gaatjes in de muur te maken!


Vaardigheden

Dit klinkt voor de hand liggend en ik heb het al vaker naar voren gebracht. Ik kan zelf niet klussen, dus ik begin er liever niet aan. Ga bij jezelf na of jij wel de vaardigheden hebt om een bepaalde klus uit te voeren. Het is totaal niet erg als dit niet voor jou is weggelegd want iedereen heeft zijn eigen talenten!


Is het niks voor jou dat klussen? In de App vind je klusjesmannen die de klus voor jou binnen no-time hebben gefikst.


Deel dit artikel: