Vrijmarkt

7 tips om koningsdag te overleven

Hi lezers,

Vandaag alweer mijn tweede blog voor Poplo en graag wil ik iedereen bedanken voor de positieve reacties die ik heb mogen ontvangen op mijn eerste blog. Deze week staat er weer iets spannends te gebeuren, namelijk Koningsdag! Voor wie de weersberichten nauwlettend in de gaten heeft gehouden gaat het weer ons waarschijnlijk in de steek laten. Niet veel anders dan regen, onweer en misschien zelfs hagel wordt verwacht, je mag het bijna winters weer gaan noemen. De meesten zijn niet getreurd en ik verneem van velen dat zij koningsdag verruilen voor een activiteit op koningsnacht ergens binnen, waar het warm en droog is. Vandaar dat deze 7 tips van pas zullen komen bij het overleven van koningsdag:


1. Check voor vertrek het weerbericht

Het zou natuurlijk reuze zonde zijn als jij met dit winterweer in een mini oranje jurkje of korte broek tevoorschijn komt terwijl het buiten aan het sneeuwen of hagelen is!


2. Poncho, poncho en nog eens poncho

Heb je al een kaartje gekocht voor dat ene festival of wil je zeker over die ene vrijmarkt gaan lopen voor alle leuke spulletjes? Dan is de gouden tip om 1 of een paar poncho’s in je tas te stoppen. Zo weet je dat ondanks de regen jouw outfit on fleek blijft.


3. We krijgen van onze koning allemaal een dagje vrij dus…geniet

Wat het weer ook gaat doen, de koning geeft ons niet voor niets een dagje vrij. Sorry voor alle horecamedewerkers, supermarktmedewerkers en iedereen die ik nog niet heb genoemd die helaas op deze mooie dag wel werken. (Nog even een tip: de meeste supermarkten zijn op koningsdag gewoon open voor last minute feestboodschapjes… Joepie!)


4. Zorg voor een slaapplek

Het ligt er natuurlijk aan waar je feest gaat vieren, maar denk eraan dat als jij in Amsterdam of Rotterdam gaat feesten en dan midden in de nacht of na een hele dag feesten nog naar huis moet in een overvolle, vieze en rommelige trein dit misschien niet zo fijn is. Zorg daarom voor een slaapplek in de buurt zodat jij niet ver weg hoeft te gaan. Tip: als je bij vrienden blijft slapen, ben dan wel zo lief om de volgende dag de rommel mee op te ruimen.


5. Denk aan de huisdieren

Leuk dat jij lekker gaat feesten, maar vergeet niet jouw lieve schattige hond, kat of ander huisdier. Ook hij of zij wil graag een feestje en daarmee bedoel ik niet binnen zitten zonder eten en drinken. Ook is het slim om alvast na te denken over de volgende dag, want als jij met je kater op bed ligt heb je dan zin om bijvoorbeeld je hond uit te laten? Kijk eens op de Poplo App en regel een honden uitlaat service!

hangover

6. The day after part 1

Voorbereiding is key! Na een flinke dag stappen kom jij vermoeid thuis en daar tref je de bende aan die je na het feestje bij jou thuis hebt achtergelaten. Niet zo handig natuurlijk… maar wat nu als je dit allemaal kunt voorkomen? Regel van tevoren een schoonmaker die de troep voor jou op komt ruimen zodat jij de day after lekker kunt relaxen. Tip: je kunt natuurlijk ook een schoonmaker inhuren voor de rommel die jij gaat achterlaten bij die vriend/vriendin.


7. The day after part 2

Drink, drink, drink… en nee dan bedoel ik geen alcoholische dranken. Drink de gehele dag voldoende water om jouw vochtgehalte weer op peil te houden. Hier kun je de avond of dag zelf al mee beginnen door na elke biertje of wijntje een glas water te drinken. Ben je dit vergeten (lees: geen zin in) probeer dan om de volgende dag geen heftige dingen in te plannen en maak alles zo makkelijk mogelijk voor jezelf. Relax! Denk eraan hierbij is een goede voorbereiding het halve werk.


Poplo en ik wensen jullie een fantastische en vooral zorgeloze koningsdag toe! Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op de website en download de App gratis in de Appstore!


Deel dit artikel: